top of page

KEP Adresi

KEP Adresi Ne Demek? 

Kayıtlı Elektronik Posta yani KEP Adresi, resmi yazışmaların elektronik ortamda mevzuata uygun ve güvenli bir şekilde yapılmasına imkan sağlayan elektronik postadır. KEP ile birlikte resmi yazışmaların;

- Göndericisi tarafından gönderilip gönderilmediği veya gönderildiyse ne zaman

gönderildiği, 

-Alıcıya ulaşıp ulaşmadığı, eğer ulaştıysa ne zaman ulaştığı,

-Gönderinin alıcısı tarafından açılıp açılmadığı gibi bilgilerine erişilebilmektedir.

KEP uygulaması 2011 tarihinden beri ülkemizde uygulanmaktadır. Yetkili merci olan Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu sistemin işleyişine ilişkin usul ve esasları 28036 sayılı yönetmeliğe göre düzenlemektedir. 


KEP Adresi İle İlgili Uzman Borçlar Hukuku Avukatımız

KEP Adresi ile ilgili sorularınızı Uzman Borçlar Hukuku Avukatımızla birebir görüşme yaparak sorabilirsiniz. Uzman Borçlar Hukuku Avukatımızla telefonla görüşmesi oluşturmak için tıklayın. 



KEP Adresi Nasıl Alınır? 

KEP Adresi KEP Adresi Ne Demek?  KEP Adresi Nasıl Alınır?  KEP Adresi Almak İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?  KEP Adresi Ne İşe Yarar?   KKEP Adresi KEP Adresi Ne Demek?  KEP Adresi Nasıl Alınır?  KEP Adresi Almak İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?  KEP Adresi Ne İşe Yarar?   KEP Adresi Almak Zorunlu mu? EP Adresi Almak Zorunlu mu?

KEP adresi alınabilmesi için Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunun web sitesinde bulunan elektronik posta sağlayıcılarından herhangi birine başvuru yapılabilmektedir. Bu yer sağlayıcılarından herhangi birine online olarak başvurulduktan sonra KEP hesabı aktifleştirilmektedir.

KEP üzerinden evrak gönderilebilmesi için postaların e-imza ile imzalanması gerekmektedir. Bunun için ayrıca e-imza edinilmesi gerekmektedir.


KEP Adresi Almak İçin Gerekli Evraklar Nelerdir? 

KEP adresi başvurusu sırasında 4 farklı başvuru tipi bulunmaktadır. Her başvuru tipi için gerekli evraklar birbirinden farklıdır. Bunlar;

-Gerçek Kişiler için: TC kimlik numarasının bulunduğu kimlik, pasaport veya ehliyet ve online on başvuru numarası.

-Kamu Kurumları için: Kurumun detsis numarası, kurumun yetkilisince imzalanmış KEP hesabı açılmasına ilişkin talep yazısı, kimlik belgesi ve online on başvuru numarası.

-Tüzel Kişiler için: Mersis numarası, üzerinde Mersis numarası bulunan faaliyet belgesi ya da ticaret sicili tasdiknamesi, imza sirküleri, kimlik belgesi ve online on başvuru numarası.

-Diğer Tüzel Kişiler için(detsis veya mernis numarası bulunmayan tüzel kişiler diğer tüzel kişi olarak başvurmalıdır): Tüzel kişinin nevini gösterir belge, KEP hesabı açılmasına ilişkin resmi talep yazısı, noter onaylı imza sirküleri, e-vergi levha çıktısı, kimlik belgesi ve online on başvuru numarası. 


KEP Adresi Ne İşe Yarar?  

KEP sitemi ile birlikte standart e- postalara göre daha güvenli ve teknik olarak resmi yazışmalar yapılabilmektedir. KEP sitemi ile birlikte  standart e- postadaki ispat sorumluluğu ortadan kalkmaktadır. Çünkü KEP ile birlikte standart e- postaya ek olarak gönderinin alıcısına ulaşıp ulaşmadığı ve gönderinin alıcısı tarafından okunup okunmadığı bilgileri yer almaktadır. 

KEP ile birlikte kurumlar ve şahıslar arasında ticari, hukuki, ve özel yazışmalar yapılabilmektedir. Firmalara bildirim, beyanname ihtar vb. işlemler gönderilebilmekte ayrıca kurumlar arası ve vatandaş ile tüzel kişi arasındaki yazışmalar yapılabilmektedir.


KEP Adresi Almak Zorunlu mu? 

Tüzel kişilerin KEP rehberinde bulunmaları zorunludur. Bireysel kullanıcılar için KEP Rehberinde kayıtlarının bulunması isteğe bağlıdır.



19 görüntüleme0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page